Μιχαλης Μουχλης

Ο Μιχάλης Μούχλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λευκωσία της Κύπρου. Ολοκλήρωσε το πτυχίο της Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Αθήνας. Είχε την ευκαιρία να κάνει την πρακτική του άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο του Castellon de la Plana, της Ισπανίας και να έρθει σε επαφή με καινοτόμες μεθόδους θεραπείας. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, πήρε τον τίτλο του Personal Trainer από την ιδιωτική Σχολή Base training. Συνέχισε με μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, όπου πήρε τους τίτλους του manual therapist και του βελονιστή.

Ασχολείται κυρίως με τεχνικές manual therapy και βελονισμό ενώ παράλληλα είναι χρήστης νεότερης τεχνολογίας θεραπευτικών μέσων όπως η ηλεκτροθεραπεία, ο ηλεκτροβελονισμός και ο θεραπευτικός υπέρηχος. Έχει διδάξει σε ιδιωτικές σχολές γυμναστών όπως το ALS Wellness & Fitness Academy στη Λευκωσία και το Yoga Flower Kids σε Ελλάδα και Κύπρο, θέματα που είχαν να κάνουν με ανατομία, φυσιολογία και τραυματολογία του ανθρώπινου σώματος. Στην προσπάθειά του να ενημερώνεται για σύγχρονα μέσα θεραπείας, έτσι ώστε να παρέχει στους ασθενείς του τη μέγιστη δυνατότητα αποκατάστασης, ενημερώνεται παρακολουθώντας σεμινάρια συμπεριλαμβανομένου την απελευθέρωση της μυϊκής περιτονίας με ειδικό εξοπλισμό και την αντιμετώπιση πονοκεφάλων αυχενικής προέλευσης.

Ειδικεύεται στη διάγνωση, αξιολόγηση και θεραπεία μυοσκελετικών προβλημάτων όπως για παράδειγμα το σύνδρομο πρόσκρουσης του ώμου, η αυχεναλγία, η οσφυαλγία, οι τενοντίτιδες και ο αυχενογενής πονοκέφαλος σε οξύ ή χρόνιο στάδιο. Επίσης, αναλαμβάνει νευρολογικά περιστατικά ή ηλικιωμένα άτομα.