Γεωργια Νεοφυτου

Η Γεωργία Νεοφύτου γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1985. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αιγίου(Πάτρα) το 2008. Η πτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα «Ο Ρόλος της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης στον Στασικό Έλεγχο και την Ισορροπία σε Βρέφη και Παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση».Η Γεωργία Νεοφύτου γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1985. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αιγίου(Πάτρα) το 2008. Η πτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα «Ο Ρόλος της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης στον Στασικό Έλεγχο και την Ισορροπία σε Βρέφη και Παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση».

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή ως εργοδοτούμενη, σε κέντρο φυσικοθεραπείας για εννέα χρόνια. Παρείχε θεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά και ενήλικες με νευρολογικές διαταραχές, όπως Εγκεφαλική Παράλυση,  Μαιευτική Παράλυση, Αγγειακά Εγκεφαλικά, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σύνδρομο Guillain Barre, αναπτυξιακή-κινητική καθυστέρηση, προωρότητα, παιδιά με όγκους(μετεγχειρητικά) και λευχαιμία, γενετικά σύνδρομα, παιδιά με καρδιοαναπνευστικές παθήσεις καθώς και μυοσκελετικές διαταραχές όπως πλατυποδία, ραιβά-βλαισά γόνατα/πέλματα, σκολίωση/κύφωση,  ραιβόκρανο, πλαγιοκεφαλία, οξύς τραυματισμοί- κατάγματα, αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, τενοντίτιδες κλπ.

Με την εργασιακή εμπειρία στο επάγγελμα της φυσικοθεραπείας από το 2008 η Γεωργία ιδιωτεύει στο Θεραπευτικό Κέντρο« Φυσιοκίνηση» από το Σεπτέμβριο 2017.

Την χρονική περίοδο 2009-2010 ολοκλήρωσε με επιτυχία τη Μεταπτυχιακή της Εξειδίκευση στην Νευροεξελικτική Αγωγή NDT-Bobath (Αθήνα) για παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση καθώς και άλλων δυσλειτουργιών του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Το 2013 παρακολούθησε επιτυχώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης Αξιολογητών Επαγγελματιών Αποκατάστασης όπου και συνεργάζεται με το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες και συμμετέχει στην Εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης της αναπηρίας και λειτουργικότητας(International Classification of Functioning/ICF).

Επίσης το 2013 είχε ολοκληρώσει την βασική εκπαίδευση (Diploma Of Proficiency)  της Θεραπευτικής Τεχνικής Bowen καθώς το 2016 ολοκλήρωσε και τα μεταπτυχιακά σεμινάρια (Specialized Bowen procedures S.P.2.a /S.P.2.b).

Το 2015 συνεργάστηκε με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ως Κλινικός Εκπαιδευτής φοιτητών στην  Αναπνευστική και Νευρολογική Aποκατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ταυτόχρονα, από την περίοδο 2008 μέχρι σήμερα, η Γεωργία παρακολούθησε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων ανάμεσα στα οποία και τα εξής:

  • «Advanced Pediatric Orthopedic Course»
  • «Constraint Induced Movement Therapy» (CIMT)
  • «Stroke (CVA) –Physiotherapy and Modern Concepts»
  • Partial Weight Bearing Gait Training Seminar: Rationale, Protocols and Clinical Techniques Basic Principles and Application of Tire, Straps, Boards and Balls
  • “Pediatric Gait Analysis and Orthotic Management with AFO Footwear Combinations A Segmental Kinematic Approach to Rehabilitation.”
  • «Otago Exercise Program» Ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων ενδυνάμωσης και ισορροπίας για πρόληψη των πτώσεων σε ηλικιωμένα άτομα (Profound Later Life Training). First Aid for Infant and Children
  • «Assesment Of General Movement In Preterm And Full Term Infants» (GMs).
  • «Certified Instructor of Infant   Massage» (CIMIs) – (IAIM).

Στο παρόν στάδιο διεκπεραιώνει τις Μεταπτυχιακές τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο πρόγραμμα Orthopedic Science And Rehabilitation στην κατεύθυνση Neurological Rehabilitation.Σκοπός της  είναι η σωστή ολιστική αξιολόγηση και δημιουργία ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού προγράμματος που θα στοχεύει στην πρόληψη, βελτίωση και αποκατάσταση της κίνησης καθώς και λειτουργικότητας του ατόμου, με αποτέλεσμα την καλύτερη   ποιότητα  ζωής του.