Εξοπλισμος

Ηλεκτροθεραπεία

Το φυσικοθερπευτήριο μας είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα ηλεκτροθεραπείας Γερμανικής προελεύσεως Zimmer. Με τα μηχανήματα αυτά, μπορούμε να εφαρμόσουμε ηλεκτροθεραπεία, υπέρηχο και συνδυασμένη θεραπεία υπερήχου με ρεύματα. Επιπλέον η εφαρμογή των ρευμάτων TENS,  βοηθούν στην αντιμετώπιση του πόνου.

Τα μηχανήματα αυτά παρέχουν ειδικά προγράμματα αποκατάστασης μυών τα οποία έχουν σημαντική συμβολή στην αποκατάσταση τραυματισμένων μυών και εξειδικευμένα προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης.

Ο συνδυασμός των εφαρμογών αυτών στους ασθενείς, είναι πολύ σημαντικός, γιατί μας παρέχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε άμεσα τους τραυματισμούς ή τις παθήσεις που παρουσιάζονται.

Γυμναστήριο

Οι θεραπείες ολοκληρώνονται με ασκήσεις σταθεροποίησης και ενδυνάμωσης, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές στην αποκατάσταση των ασθενών μας. Αυτές γίνονται στο χώρο του γυμναστηρίου, το οποίο εξοπλίσαμε με ποδήλατο και δρόμο SOLE Αμερικάνικης κατασκευής. Η επιλογή τους έγινε με βάση τις απαιτήσεις των ασθενών μας και με γνώμονα πάντα την καλύτερη αποκατάσταση. Ο δρόμος έχει αντικραδασμικό δάπεδο, που περιορίζει τους κραδασμούς κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Το ποδήλατο, όπως και ο δρόμος αρχίζουν την λειτουργία τους από το «ένα», όπου αυτό μας παρέχει τη δυνατότητα να γυμνάσουμε άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Επιπλέον χρησιμοποιούμε μπάλες και λάστιχα διαφόρων αντιστάσεων για τις ασκήσεις.

Εξοπλισμός δωματίων

Η επιλογή των κρεβατιών, έγινε με γνώμονα την πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική εφαρμογή των θεραπειών.

Τα Ισπανικής κατασκευής ηλεκτρικά κρεβατάκια Ecopostural, έχουν τη δυνατότητα σπασίματος σε τρία σημεία.

Αυτό βοηθά στο να γίνονται οι θεραπείες πιο εύκολα, τόσο για τον ασθενή όσο και για τον φυσικοθεραπευτή.

Προσφέρεται η επιλογή ρύθμισης του ύψους και της κλίσης ούτως ώστε ο ασθενής να τοποθετείται στην κατάλληλη θέση.

Η εφαρμογή των τεχνικών Manual Therapy, προϋποθέτει πως ο ασθενής βρίσκεται στην κατάλληλη θέση, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν σωστά οι τεχνικές αυτές.