Βελονισμος

Ο βελονισμός, είναι μια νατουραλιστική μέθοδος θεραπείας, με πάνω από 2000 χρόνια ιστορία. Σήμερα, αναγνωρίζεται σαν μια συμπληρωματική μέθοδος θεραπείας στον τομέα της Φυσικοθεραπείας. Κατά την τελευταία δεκαετία η αποδοχή του και η χρήση του από τους φυσικοθεραπευτές έχει αυξηθεί σημαντικά. Αυτό ίσως οφείλεται στην βαθύτερη κατανόηση του τρόπου που ο βελονισμός ανακουφίζει το σώμα. Φαίνεται να έχει μια εξισορροπητική και ρυθμιστική επίδραση συνολικά στα συστήματα του ανθρωπίνου σώματος αλλά και τοπικό θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Ο βελονισμός είναι ευεργετικός για οξείας και χρόνιες καταστάσεις. Κάποιες καταστάσεις που μπορεί να θεραπευτούν με τη χρήση βελόνας είναι: διαστρέμματα και εξαρθρώσεις, δυσλειτουργία της σπονδυλικής στήλης, αρθρίτιδα, νευρολογικές παθήσεις συμπεριλαμβανομένου του εγκεφαλικού επεισοδίου, ορισμένα προβλήματα υγείας των γυναικών και των ανδρών, πονοκεφάλους και ημικρανία, κάποιες θωρακικές και καρδιακές παθήσεις και σπαστικότατα στα παιδιά.

Αν σας ενδιαφέρει η θεραπεία με τη χρήση βελονισμού, είναι αναγκαίο να αξιολογηθείτε από το φυσικοθεραπευτή / ιατρό σας.